Wszystko, co powinieneś wiedzieć na temat finger food catering.

Finger food catering to posiłki będące małymi przekąskami, które można bez problemu włożyć od razu do ust i zjada w całości. Dzięki temu nie trzeba wykorzystywać do ich zjedzenia widelca i noża czy talerzyka. To rewelacyjny sposób na organizację bankietu w miejscach o ograniczonej przestrzeni czy dużej ilości osób.

Finger food catering – przy jakich okazjach warto postawić na takie rozwiązanie?

Potrawy „na raz” mają pięknie się prezentować oraz dobrze smakować. Potrzebna jest pomysłowość, a dodatkowo dobranie właściwych składników oraz odpowiednie nastawienie. Przyrządzenie finger food wymaga cierpliwości, poświęcenia i jest dość pracochłonne, dobrą alternatywą będzie wybór oferty firm zajmujących się cateringiem.

Drobne przekąski są urzekające i smakowicie wyglądające. Zastosowanie do ich przygotowania wielu różnych składników przyczynia się do tego, że stół z poczęstunkiem prezentuje się niezwykle barwnie i niebanalnie, a przy okazji potrafi wpłynąć na zmianę sposobu spojrzenia na potrawy serwowane pod taką postacią. Do zjedzenia finger food catering niepotrzebny jest nawet stół, ponieważ możemy z łatwością posilić się stojąc czy zajmując miejsce na krześle a nawet sofie.

W jaki sposób przygotować finger food??

Niewielkie potrawy zjadane rękoma, są nazywane popularnie jako dania na jeden kęs, oznacza to, że da się zjeść je bardzo szybko nie brudząc przy tym siebie i swojego ubrania. Liczy się jednak nie tylko sam wygląd przekąsek, ale także ich smak.

Finger food catering będzie pomocny w zorganizowaniu urodzinowego poczęstunku czy bankietu firmowego. Dużo różnych przekąsek powoduje, że jedzenie trafi w gusta gości starszych i młodszych. Wśród dań będzie coś dla fanów owoców i warzyw, ale na stole mogą pojawić się też przekąski dla mięsożerców, a także smaki tradycyjnej kuchni polskiej. W trakcie wyboru menu konieczne jest ustalenie jadłospisu i przekazanie swoich oczekiwań. Finger food catering to możliwość zaserwowania gościom ciepłych oraz zimnych przekąsek. To idealne jedzenie na spotkanie w gronie znajomych i rodziny, ale można je wykorzystać też na przeróżne konferencje i spotkania biznesowe. Może być również dodatkiem do dań głównych np. podczas przyjęcia weselnego.

W ramach finger food catering serwowane są najczęściej kanapki, krakersy oraz małe tortille i roladki, a także przeróżne przekąski z ciasta francuskiego z dodatkiem warzyw. Wybór jest naprawdę ogromny, a po dodaniu doskonałej prezentacji przekąsek otrzymamy kompozycję idealną.

Back to Top